Zamówienia:

info@mokasirs.pl
sms 604944710

O palarnispacerLinia produktówspacerReceptury baristycznespacerKontaktspacer_right

recepturyPrzepisy

Parametry ogólne

Infuzja Temperatury wody: od 90 do 95 °.
Ciśnienie bojlera: 1,0 1,2 bar.
Ciśnienie wody w grupie: 9-10 bar.
Temperatura filiżanki: około 40 °.
Temperatura kawy w filiżance: około 65 °

Espresso

espresso

Przygotowanie:

7 gramów kawy w kolbie
wyrównać poziom
Z siłą około 15 do 20 kg. docisk tamperem
Ilość do 25 sekund w celu uzyskania ilości około 25 ml w filiżance.
Zachowując gęstą śmietankę z kawy około 3-4 mm.

Espresso ristretto

espresso

Przygotowanie:

7 gramów kawy w kolbie
Wyrównać poziom
Z siłą około 15 do 20 kg. docisk tamperem
Ilość do 20 sekund w celu uzyskania ilości około 20 ml w filiżance.

Espresso lungo

espresso

Przygotowanie:

7 gramów kawy w kolbie
wyrównać poziom
Z siłą około 15 do 20 kg. docisk tamperem
Ilość do 30 sekund w celu uzyskania ilości około 35 ml w filiżance.

Espresso z aromatem

espresso

Przygotowanie:

Wlać do szklanki 15ml. wybranego syropu
7 gramów kawy w kolbie
Wyrównać poziom
Z siłą około 15 do 20 kg. docisk tamperem
Ilość do 25 sekund w celu uzyskania ilości około 25 ml w filiżance. .

Cafetino

espresso

Przygotowanie:

Do szklanki wlać 15ml.wybranego syropu
Dodać espresso
Wstrząsnąć krem (bez lodu) i przelać do naczynia

Mocaccino

espresso

Przygotowanie:

Umieść dwie łyżki czekolady Nutella lub użyj toppingu o smaku orzechowym na dnie szklanki.
Jedno espresso.
Wypełnij z bitą śmietaną.

Espresso Latte - Cappuccino

espresso

Przygotowanie:

W dzbanek do mleka50ml. wlać 25 ml mleka bardzo zimnego.
Korzystając z pary, aby spienić mleko przez około 15 sekund, aż osiągnie temperaturę pomiędzy 55 C i 60 °.
Przygotować espresso.
Wlać mleko na kawę w kubku, mając taką samą ilość mleka spienionego i nie spienionego


Espresso Latte - Marocchino

espresso

Przygotowanie:

Zamontuj mleko w dzbanku pół litrowym zalanym do połowy.
Wlać spienione mleko do 2/3 zawartości naczynia.
Przygotować espresso i wlać je z góry na mleko
Pokryć mleczną pianką cięcie otworu utworzonego przez przejście kawy.
Posypać kakao.