Infuzja Temperatury wody: od 90 do 95 °.
Ciśnienie bojlera: 1,0 1,2 bar.
Ciśnienie wody w grupie: 9-10 bar.
Temperatura filiżanki: około 40 °.
Temperatura kawy w filiżance: około 65 °
Espresso |
|
![]() |
Przygotowanie:7 gramów kawy w kolbie |
Espresso ristretto |
|
![]() |
Przygotowanie: 7 gramów kawy w kolbie |
Espresso lungo |
|
![]() |
Przygotowanie:7 gramów kawy w kolbie |
Espresso z aromatem |
|
![]() |
Przygotowanie:Wlać do szklanki 15ml. wybranego syropu |
Cafetino |
|
![]() |
Przygotowanie:Do szklanki wlać 15ml.wybranego syropu |
Mocaccino |
|
![]() |
Przygotowanie: Umieść dwie łyżki czekolady Nutella lub użyj toppingu o smaku orzechowym na dnie szklanki. |
Espresso Latte - Cappuccino |
|
![]() |
Przygotowanie:W dzbanek do mleka50ml. wlać 25 ml mleka bardzo zimnego. |
Espresso Latte - Marocchino |
|
![]() |
Przygotowanie: Zamontuj mleko w dzbanku pół litrowym zalanym do połowy.
|