Zamówienia:

info@mokasirs.pl
sms 604944710

O palarnispacerLinia produktówspacerReceptury baristycznespacerKontaktspacer_right

receptury10 kroków jak przygotować dobre Espresso

1. Czyścić codziennie ekspres i młynek.

2. Upewnić się, czy temperatura i ciśnienie w maszynie jest odpowiednie.

3. Zmiel  tylko tyle kawy ile będzie użyte w danym dniu.

4. Ustawić filiżanki na maszynie w celu ich ogrzania

5. Sprawdzic grubość mielenia tak, aby była odpowiednia

6. Pozostawić zawsze kolbę załączoną do grupy maszyny.

7. Bardzo ważne, aby uzyskać odpowiednia ilość kawy z młynka. Uderzyć jednym szybkim ruchem młynka w ten sposób uzyskamy odpowiednią ilość kawy Użyć ubijaka (tampera) dociskając z siłą ok.15/20kg.

8. Od momentu załączenia kolby w grupie maszyny bardzo ważne, aby przygotowac espresso natychmiast.

9. Pamiętać, żeby nigdy nie użyć dwa razy tej samej kawy(w kolbie)do przygotowania espresso.

10. Podawać espresso natychmiast po zrobieniu.